Uddannelsesbygning til EUC Lillebælt, HTX

En moderne og inspirerende tilbygning på 2000 m²skal skabe rammerne for EUC Lillebælts ekspansion på erhvervsuddannelserne i Erritsø ved Fredericia

ET MODERNE UDTRYK MED RESPEKT FOR EKSISTERENDE
Tilbygningen kommer til at harmonere godt med den eksisterende del af EUC Lillebælt, idet facaderne opføres i gule tegl. Tilbygningen får sit eget sofistikerede udtryk, idet murværket er opdelt i felter med varierende mønster, der giver facaderne liv og varme.

For at give tilbygningen sin egen identitet og samtidig tilføre et mere moderne og tidssvarende udtryk, er der blandt andet arbejdet med varierende vinduesåbninger med skrå alu-indramninger.

PLADS TIL FÆLLESSKABET OG FORDYBELSE
Indenfor er der lagt vægt på at skabe et bedre studiemiljø med plads til både fællesskab og fordybelse. Det giver sig til udtryk ved, at undervisningslokalerne på begge etager er organiseret omkring et stort åbent fællesområde. For også at skabe plads til mere kreative udfoldelser udføres der i stueetagen et organisk-formet-sceneområde, der er nedsænket. Langs kanten af hele sceneområdet etableres siddetrapper, som er med til at styrke fællesskabet. Igennem hele projektet er der er lagt vægt på at skabe nogle ”lommer”, hvor de studerende kan samles over skoleopgaverne og samtidig fungere som sociale samlingspunkter.

GODT STUDIEMILJØ
Et stort hul i dækket forbinder de to etager samt lader lyset, fra det store, runde ovenlys, trænge hele vejen ned gennem bygningen. Det giver et lyst og imødekommende miljø for både lærere og elever.

Igennem hele projektet har der også været stor fokus på at skabe en optimal akustik i bygningen. Det giver sig blandt andet til udtryk ved at der i vid udstrækning er brugt trælister på væggene.

Rammerne for et godt og behageligt studiemiljø skulle dermed være lagt for de fremtidige studerende hos EUC Lillebælt HTX.

Projektperiode
01/08/2018 – 01/08/2019
Bygherre
EUC Lillebælt
Sted
Fredericia
Entrepriseform
Totalentreprise
Samarbejdspartner

Zeni Arkitekter
Vita Ingeniører


 

AndreProjekter

Bygværker for højspændingsmaster

Bropakke 31 – Nedrivning af bro 23508