Som led i CJ’s målbevidste bæredygtighedspolitik vil man nu gå aktivt i gang med etablering af en grøn transportrute over Den Nye Lillebæltsbro.

”Vi bygger sidefaget til broen som en stibro hævet over kørebanerne, så de gående og cyklende kan nyde udsigten over Lillebælt uden at se bilerne og blive generet af støjen. Som lokalt forankret virksomhed med base i Fredericia er vi stolte og beærede over at være udvalgt til opgaven, som vi ser frem til at gå i gang med,” siger CJ A/S’ adm. direktør, Jonathan Smetana.

”Ved at bygge efter vores koncept ”Tidlig Involvering” kan vi bygge rationelt og økonomisk – og bæredygtigt. Det er vi glade for. Vi kan her bringe alle vore kompetencer og særlige koncepter inden for transparent partnermodel og tidlig involvering samt ikke mindst bæredygtigt byggeri i spil. Det er vi meget glade for”, siger CJ-topchefen.

Lillebæltsbroen blev bygget færdig i 1970. Siden er trafikmængden taget til, så broen trænger alvorligt til at blive udvidet og optimeret.

Brotilføjelsen bygges af grøn beton og andre genbrugsmaterialer, så den forventes at blive certificeret med platin. De grønne materialer kombineret med cyklende og gående trafik gør tilbygningen bæredygtig – på mere end en måde.

Byggeriet af stibroen på Den Nye Lillebæltsbro begynder mandag den 10. juli og forventes færdigt i december, så de første gående og cyklende kan nyde jul og nytårsaften med udsigt over Lillebælt.