Der var af flere grunde store smil på læben i sidste uge, da CJ A/S blev udvalgt i prækvalifikationen at bygge boligforeningen HAB’s delprojekt på Engel-grunden ved Simmerstedvej, hvor der skal etableres punkthuse og lejligheder.

Dels er det strategisk ønske at bevæge sig mere mod syd end hidtil, hvor CJ’s opgaver har været meget koncentreret omkring Trekantsområdet og på Fyn, hvor man også har en afdeling.

Dels har flere ledende medarbejdere en særlig relation til Sønderjylland og Haderslev, fordi de bor der eller stammer derfra.

”Ja, det ville være noget helt særligt at få lov at udføre byggeriet for HAB, fordi vi er nogle stykker, der kommer fra Haderslev – og bliver involveret i projektet, hvis vi i sidste ende vælges til at udføre det”, siger Troels Andersen, projektchef og medejer af CJ A/S.

Også projektchef Michael Jessen og direktør Hans Jørgen Ebbesen har særlige relationer til Haderslev.

Førstnævnte bor også i byen med sin familie, ligesom Troels Andersen, mens Hans Jørgen Ebbesen selv blev stor og voksede op med byggeri i Domkirkebyen, hvor hans far i mange år drev en større entreprenørforretning, N. Ebbesen, der blandt andet stod for byggeriet af Hjortebroskolen, der inden længe afløses af en helt ny skole i sydbyen.

”Vores måde at tilgå projekter på og at samarbejde på bemærkes positivt. Det er derfor vi kommer igennem prækvalifikationen, og det er vi stolte af. Nu skal vi så se, om vi kan snøre enderne sammen, så vi kan åbne døren til Sønderjylland og Haderslev. Det ville være en helt særlig glæde for i hvert fald nogen af os”, smiler direktør Hans Jørgen Ebbesen, der ganske vist har været bosat i Fredericia i en lang årrække, men stadig har stærke rødder i det sønderjyske.

Vinderen af prækvalifikationen på HAB’s Engel-byggeri findes inden for de kommende måneder.