Der er både plads til den blinde og pukkelryggede hos CJ A/S

24-årige Morten Blirup arbejder for CJ A/S i Horsens-afdelingen. Oprindeligt blev han udlært som anlægsstruktør for godt 4 år siden, men siden har skæbnen spillet ham et puds. En drilsk, medfødt øjensygdom har næsten stjålet synet og truet med at sende Morten helt ud af arbejdsmarkedet.

Synskapaciteten er helt nede på 10-15% i dag – men det til trods ville Morten yderst ugerne forlade sin værdsatte arbejdsplads CJ A/S og omvendt.
Så i samarbejde med Horsens Kommune er der skabt en stilling til Morten, hvor han gør fyldest og nytte trods sit markante synshandicap.

For der er stadig vigtige og meningsfulde opgaver, den unge og dygtige mand kan sættes til. De tidligere klassiske struktøropgaver er i dag forbundet med hjælpemidler tilpasset synshandicappet. Eksempelvis når der skal trækkes snore har de særlige farver og Morten kan stadig lægge fliser og sten m.v. til en vis grad. Men særligt udgør han en dynamisk service-duo med seniorchef Gunni Sørensen, hvor de servicerer byggepladser med materialer og oprydning m.v.

Gunni solgte sin virksomhed til CJ A/S for nogle år siden og kunne aldersmæssigt for længst være gået på pension. Men han kan slet ikke undvære entrenørbranchen og at bidrage til CJ Horsens’ fortsatte positive udvikling. Et langt og arbejdsomt liv har gjort Gunni lidt krumrygget, så derfor har duoen ung og ældre fået den kærlige interne betegnelse ”den blinde og den pukkelryggede”. Sagt og ment i største hjertelighed, respekt og kærlighed.

”CJ A/S er og vil være en rummelig arbejdsplads, også med overskud til at være noget for folk som Morten, der har det sværere end gennemsnittet. Hans engagement og taknemmelighed gør jo, at man bare i ekstra grad har lyst til at have ham på holdet og hjælpe til at holde ham i gang, fremfor at overlade ham til skæbnen som næsten blind. Hans syn bliver dårligere og dårligere, men vi forsøger at hjælpe ham til at have en god hverdag og holde humøret højt. Det sætter vi en stor ære i”, siger Horsens-afdelingsleder, Morten Hestbek.

Det harmonerer fuldstændig med CJ A/S’ værdigrundlag og Code of Care, som man har formuleret og efterlever.
”Vi insisterer på at være et godt sted at arbejde og at have en social profil med ansvarlighed og hjerte samtidig med at vi leverer kvalitetshåndværk. Det kan godt gå hånd i hånd”, siger Kvalitets- og miljøchef, René Bo Amini.

Og i den ånd klør den blinde og den pukkelryggede lystigt på for CJ i Horsens. Giv de to gæve gutter en kæmpe high five, når du møder dem på en byggeplads, hvor deres CJ-kolleger udfolder sig og de engageret hjælper fra deres servicefunktion.