Jonathan Smetana er ny CEO og bytter nu endegyldigt rolle med firmagrundlægger og medaktionær Hans Jørgen Ebbesen i et længe planlagt generationsskifte hos den Fredericia-baserede entreprenør, CJ A/S.

Den 1. maj markerede et formelt skifte på toplederpositionen i CJ A/S. Den hidtidige topchef Hans Jørgen Ebbesen bytter formelt rolle og titel med Jonathan Smetana, der længe har været udset og annonceret som koncernens nye CEO.

”Det er et vigtigt signal til omverden og alle vore medarbejdere, at vi både har fremtiden, men også kontinuitet for øje ved at have planlagt vores ledelsesmæssige generationsskifte i god tid, og jeg har haft god tid til lære om positionen fra Hans Jørgen”, siger Jonathan Smetana, 38 år og bosat i Århus med sin kone og to børn.

Han er på sit 10. år i virksomheden og er kontinuerligt steget i graderne. Han blev for 8 år siden også medejer og indtager altså nu toplederrollen i den ekspansive entreprenørvirksomhed.

Medgrundlægger og branchekoryfæet Hans Jørgen Ebbesen overtager rollen som vice i CJ A/S og har ingenlunde planlagt sin tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet endnu.

”Skiftet er slet og ret rettidig omhu. Nu overgår det formelle ansvar og Jonathan kan, om nødvendigt, trække på min viden og erfaring i en årrække endnu, hvor jeg fortsat har mine faste opgaver helt som hidtil – bare ikke toplederansvaret, og det har jeg det rigtig godt med”, siger Hans Jørgen Ebbesen, der stiftede CJ A/S sammen med en række nære kolleger fra det hedengangne Davidsen & Partnere i finanskrisens skygge. Siden har CJ A/S udviklet sig til en stærk brancheaktør.

Omsætningen har passeret 400 millioner kroner med en god overskudsgrad og godt 170 medarbejdere. Udover hovedkontoret i Fredericia er der afdelinger i Horsens og Langeskov. Alle 3 steder er der fokus på at servicere lokale virksomheder med alt fra mindre anlægsarbejder til nybyggeri i den større erhvervsklasse. Det er i dag 5 ledende medarbejdere, der sammen ejer CJ A/S.

Jeg har selv haft fornøjelsen at være med til at formulere vores vækststrategi og ikke mindst vores vigtige værdigrundlag, så der kommer ikke til at ske de store synlige forandringer i hverdagen”, siger Jonathan Smetana, der har kørt tæt parløb med Hans Jørgen Ebbesen i en årrække allerede.

”Men de endelige beslutninger ligger nu på mit bord, og jeg står til regnskab overfor bestyrelse og medaktionærer. Det er der en stor udfordring i, som jeg glæder mig til – og så er det jo bogstaveligt talt store fodspor at træde i efter Hans Jørgen, der har ført CJ A/S dygtigt og kompetent frem til den nuværende markedsposition som en velanskrevet og profitabel aktør i flere segmenter”, siger Jonathan Smetana.

”Vi er glade for nu at kunne eksekvere på den tredje etape af den længe planlagte generationsskifte-proces, hvor det er vigtigt, at Hans Jørgen forbliver en nøgleaktør i organisationen og Jonathan er gledet langsomt og meget sikkert ind i rollen. Vi er trods en vis markedsuro meget fortrøstningsfulde omkring fremtiden i CJ A/S og er glade for vores store ordrebeholdning”, siger CJ’s mangeårige bestyrelsesformand, Lars Martens Clausen.

Jonathan Smetana er formelt virksomhedens administrerende direktør fra og med 1. maj 2022.

—–

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Jonathan Smetana på telefon 60387866 eller Hans Jørgen Ebbesen på telefon 25280182.